06 GTO engine codes, safety mode - Pontiac GTO Forums: Pontiac GTO Forum
NewAge GTO Forums
 


» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Pontiac GTO Forums: Pontiac GTO Forum > GTO Tech > LSx Engine Tech

Newagegto.com is the premier Pontiac GTO Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
Old 08-11-2012, 12:11 AM   #1
reedgto250
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: texas
Posts: 1
06 GTO engine codes, safety mode

I have an 06 GTO, 75,000 miles. I've had it for 4 months, and have had a few problems with it. Already had to replace the water pump and the alternator. Now after driving it for about a month with no problems, I took it on a drive about 120 miles. 3/4 of the way there, the car went into safety mode, and starting running really rough. I had the codes checked at Autozone, and they are p0449, p1516, and p2101. I let the car sit for a few hours, and it started just fine. But every once in a while, and getting more frequent, the car will go into safety mode immediately after starting, if it allows it to start at all. What could be causing this? The car is completely stock.
reedgto250 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2013, 04:02 AM   #2
Gribochki
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: qwert
Posts: 16
Thank you for*your post!*Very interesting!
__________________
www.myannualcreditreport.com
Gribochki is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2013, 10:22 PM   #3
The Black Mongoose
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ft. Lauderdale Fl.
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by reedgto250 View Post
I have an 06 GTO, 75,000 miles. I've had it for 4 months, and have had a few problems with it. Already had to replace the water pump and the alternator. Now after driving it for about a month with no problems, I took it on a drive about 120 miles. 3/4 of the way there, the car went into safety mode, and starting running really rough. I had the codes checked at Autozone, and they are p0449, p1516, and p2101. I let the car sit for a few hours, and it started just fine. But every once in a while, and getting more frequent, the car will go into safety mode immediately after starting, if it allows it to start at all. What could be causing this? The car is completely stock.
did you look up the codes, do you know what they mean??
The Black Mongoose is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.