Temp Gauge Malfunction? - Pontiac GTO Forums: Pontiac GTO Forum
NewAge GTO Forums
 


Go Back   Pontiac GTO Forums: Pontiac GTO Forum > GTO Tech > LSx Engine Tech

Newagegto.com is the premier Pontiac GTO Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
Old 02-08-2005, 03:37 PM   #1
131NC
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 6
Left the house today and about three minutes into the drive, I heard a series of beeps. I looked at the LCD display and it said "Engine Temp Hot". I then looked at the temp gauge and it was pegged on HOT! I then looked for a place to pull over and shut it down, but before I did, the temp gauge dropped from HOT back down to normal. I pulled off anyway and popped the hood. The temp seemed normal. It did not happen again all day. Scared the **** out of me. Has anyone else had this happen?
131NC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-08-2005, 03:49 PM   #2
Nocturn
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 4,541
A number of members have had this and other gauge gremlins happen, but from what I know of the situation it happens once or twice then appears tof ix itself. You may if it persist take it to a dealer, but most havn't had it occur more than once or twice.



100% free webcam site! | Awesome chicks and it is absolutely free! | Watch free live sex cam - easy as 1-2-3
Nocturn is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 03:55 PM   #3
jimshep
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 16
Check the thread on this problem in the maintenance forum from a few weeks ago. Someone posted the technical service bulletin regarding this issue. Seems that you will either need a software update or new computer depending upon the build date.

Had the exact same thing happen to me. Quite a scare.
jimshep is offline   Reply With Quote
 
Old 02-09-2005, 06:52 PM   #4
anmracing
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 194
I borrowed this from another site. Its from a technical service bulletin:

Speedometer Erratic Movement, Fuel Gauge Does Not Go to Full After Filling, Engine Coolant Temperature Gauge Reads Hot and Coolant Temperature Light Illuminates (Reprogram IPC) #05-08-49-003 - (Jan 20, 2005)
Speedometer Erratic Movement, Fuel Gauge Does Not Go to Full After Filling, Engine Coolant Temperature Gauge Reads Hot and Coolant Temperature Light Illuminates (Reprogram IPC)
2004 Pontiac GTO

Built Prior to VIN Breakpoint 4L29601

Condition
Some customers may comment on one or more of the following conditions:

Speedometer jumps erratically. Gauge may go up to 200 MPH or not return to zero.

Fuel gauge does not move off empty when tank is full.

Engine coolant temperature gauge reads hot and coolant temperature light illuminates.

These conditions may be intermittent.

Correction
Technicians are to reprogram the IPC with an updated software calibration. This new service calibration was released with TIS satellite data update version 1.0 available January 10, 2005. As always, make sure your Tech 2 is updated with the latest software version.

Important: Vehicles built after the VIN breakpoint must have the IPC replaced to correct these conditions.
anmracing is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 02:27 AM   #5
torridredaccd
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 239
I nearly shat myself when it happened to me. I took it to my technician here in CA, but he said there was no problem. I'm taking it in again after this though.
torridredaccd is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 10:57 AM   #6
GTO Flash
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Had the same thing happen to me. Also I noticed something else this week end. I let a friend of mine try out my car and he decided to double clutch it. The tac went to 6500RPM by time the next gear caught. What happend to my rev limiter??

Anyone else notice this after their temp and gas guage malfunctions?
GTO Flash is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 02:35 PM   #7
gto_in_nc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 584
So, 131NC, would that be North Carolina Hwy 131???
gto_in_nc is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 10:48 PM   #8
Foster'sguy
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 147
Flash, I've had the temp and gas guage problems as well as the speedo & tach gremlin attack, but not all at once. Also had the brake warning display act up once. Right now I'm playing hide & seek with the idiot light that tells you your lights are on. Sometimes it works, sometimes its off to happy hour.......
The service manager at the dealership is lost.
Foster'sguy is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2005, 09:27 AM   #9
131NC
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 6
I'm in NC, near Charlotte. 131 is my call number(I'm a police officer). Originally from Buffalo NY. My wife and I were back up there last month, weather was terrible. Saw one '04 GTO up there, driving in the snow and salt slop. I love sunny NC!
131NC is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2021, 01:31 PM   #10
animal jim
Junior Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: LACON IL
Posts: 2
temp gauge malfunction

Quote:
Originally Posted by 131nc View Post
left the house today and about three minutes into the drive, i heard a series of beeps. I looked at the lcd display and it said "engine temp hot". I then looked at the temp gauge and it was pegged on hot! i then looked for a place to pull over and shut it down, but before i did, the temp gauge dropped from hot back down to normal. I pulled off anyway and popped the hood. The temp seemed normal. It did not happen again all day. Scared the **** out of me. Has anyone else had this happen?
i had simular experiance last week. Has not happened since. I had this 05 since new. Has 83,000. Animal jim
animal jim is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2021, 01:39 PM   #11
animal jim
Junior Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: LACON IL
Posts: 2
Safemode

HAS ANYONE HAD SAFEMODE EXPERIANCE WHEN GETTING FRISKY THROTTLE?
AND NOT INTO REV LIMITER. ABOUT 5K IN 3RD. HAS HAPPENED SEVRAL TIMES OVER THE YEARS. WHEN IT DOES ENGINE GOES TO 1/2 POWER INSTANTLY,A SIREN SCREAMS AND SAFEMODE MESSAGE APPEARS. TO FIX, SHUT OF ENG. REMOVE BAT GROUND AND REENSTALL. GOOD TO GO.

ALSO HOW ABOUT SCRETCHING WIND NOISE AT 65 PLUS WITH BRISK WIND FROM LEFT?
I LOVE THIS CAT HAD IT SINCE NEW. 16 YEARS NOW. 83k MILES.
ANIMAL JIM
animal jim is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.